zaterdag 5 december 2015

Sinterklaasquiz Jong CD&V Lochristi


Vijf december….de avond waarop de Sint rondtrekt.  De billekes trokken naar de Sinterklaasquiz in Beervelde, ingericht door Jong CD&V Lochristi.  Benieuwd wat die goede man in petto had voor ons.  We hadden alvast ons schoentje klaar gezet…  Filip was verhinderd en werd vervangen door ‘supersub’ Sven.
Er waren slechts 16 ploegen aanwezig en de quiz werd gespeeld over 10 rondes van 10 vragen (2 punten per goed antwoord) en twee reeksen rode draad van 5 vragen.
Al vlug bleek dat deze quiz op ons niveau was en we scoorden heel vlotjes punten.  Wellicht was dit aan de andere tafels ook wel zo.
Na de derde ronde stonden we op een gedeelde tweede plaats en halverwege stonden we op de vijfde plaats.  Alles was nog mogelijk.  Ondertussen deden we ons te goed aan de frietjes en bitterballen en spoelden we dit door met wat gerstenat.
De eerste rode draad hadden we ook gevonden: J.F. Kennedy.
Na de pauze quizten we lustig verder en vonden we ook vlotjes de tweede rode draad.  We kregen o.a. volgende tips daarvoor: het jaartal 1967 (dit moesten we vinden adhv een aantal gebeurtenissen die in een bepaald jaar plaatsvonden), afbeeldingen van personen waarin je een link moest vinden (allemaal nieuwspresentatoren), een voornaam die we moesten zoeken (Jos), Studio 100 en als laatste tip kregen we enkele betekenissen van een woord dat we moesten zoeken (kleine zon, hond, rivier in België) welke Samson was.  De oplossing van de rode draad was hier uiteraard Gert Verhulst.
Bekendmaking eindstand: 7de op 16 ploegen.
Het hoogtepunt van de avond kwam echter op het actief van bil Kristof te staan.  Aangezien het 5 december was besloot Kristof dan maar zelf om even Sinterklaas te spelen en nodigde daarbij een jongedame van CD&V-signatuur uit om op zijn schoot te komen zitten.  De dame in kwestie ging daar gretig op in.  Tja, onze Kristof is nu éénmaal onweerstaanbaar…  We hebben de dame op de foto om deontologische redenen onherkenbaar gemaakt.  Misschien werd ze anders wel uit de partij gestoten...


"Sinterklaas" Kristof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten