zaterdag 12 december 2015

Quiz for Life, Schellebelle


De billekes trokken op een zachte zaterdagavond (volgens Frank Deboosere was december uitzonderlijk zacht begonnen) naar café Piranha alwaar een Quiz for Life georganiseerd werd.  Dit café wordt uitgebaat door Frank, een vleuizak…  Er waren ook 2 andere ‘vleuizak-quizploegen’ aanwezig: ‘2 pinten’ en ‘SKEW’.  Het doel van bil-vleuizak Kristof was uiteraard voor deze twee ploegen te eindigen.  De quiz werd georganiseerd door Iris, de zus van cafébaas Frank.  En bil Yves kent Iris ook want die is een collega van hem.  Onze Filip kon er niet bij zijn en werd vervangen door Sven.

De quiz bestond uit 10 rondes: 7 algemene vragen rondes, een fotoronde, een raadselronde en een logoronde.

Al vlug bleek na de eerste ronde dat deze quiz niet van de poes zou worden: we scoorden slechts 3 op 10.  De tweede ronde was de logoronde waar we het er toch redelijk van af brachten maar tijdens de derde ronde scoorden we slechts één schamel puntje op 10.  Aartsmoeilijke vragen, maar we hoorden aan de tafels rondom ons dat die het ook héél erg moeilijk vonden.

De quiz kabbelde verder met verschrikkelijk moeilijke vragen die op ons afgevuurd werden.  Zo scoorden we op ronde 4 nog zes op tien, maar tijdens de volgende rondes waren we telkens gebuisd.  Bleek dat de vragen van de quiz toch te moeilijk waren voor een publiek dat vooral uit gelegenheidsploegen bestond.  Achteraf had Yves nog gehoord dat van de 22 aanwezige ploegen er slechts twee geslaagd waren…  Zo zat er b.v. een vraag in: “hoeveel beentjes zitten er in de menselijke linkerhand?”…en nog van diets meer.

Een veel te moeilijke quiz dus, maar deze was voor Quiz for Life.  En de billekes steunen altijd graag een goed doel.  De opbrengst van deze quiz was integraal voor de MS Liga en bedroeg 800 euro.  Cafébaas Frank deed daar prompt 200 euro bovenop om een mooi bedrag van 1000 euro te hebben.  Nobele zielen, die vleuizakken…

Of we voor de twee vleuizak-quizteams geëindigd waren maakte toen eigenlijk niet veel meer uit…
Café De Piranha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten