vrijdag 23 oktober 2015

Quiz wijk Den Os

De billekes trokken op vrijdag 23 oktober naar het Bowlingpaleis in Lochristi.  Daar ging de 28ste editie door van wijk Den Os.  Naar het schijnt is dit de oudste quiz die georganiseerd wordt in Lochristi.  Sven VH verving onze Johan.  Er waren 19 ploegen aanwezig en de quiz werd gespeeld over 10 rondes (met telkens 10 vragen) en ook nog 2 reeksen ‘rode draad’ van 5 vragen.  Per juist antwoord waren er 2 punten te verdienen en de quiz stond in totaal op 250 punten.

Toen we aankwamen op de quiz werden we verwelkomd door een leuke jongedame met de vraag wat we wilden drinken.  Blijkbaar was er een kleine receptie voorzien bij aanvang van de de quiz.  Een leuke start.
Bij aanvang van de eerste ronde bleek vlug dat dit een quiz was op ons niveau.  We misten echter wel de vraag op welke rivier er in Nisramont (BE) een stuwdam gebouwd is: de Ourthe.  En dit terwijl we dit als eerste antwoord hadden en in extremis veranderd hadden naar de Amblève...


Stuwdam op de Ourthe in Nisramont

Tijdens ronde 3 kregen we wat fotobladen waarop we linken konden vinden om de antwoorden te geven.  Leuk gevonden en aangenaam om spelen.  Ondertussen hadden we ook al 3 vragen gekregen om de rode draad te vinden en hadden we volgende antwoorden: 1879, Joden, natuurkunde.  Hier hebben we dan (beredeneerd) gegokt op Albert Einstein.  Dit bleek achteraf een juist antwoord te zijn.
Ronde 4 ging ook vlotjes en tijdens de vijfde ronde scoorden we zelfs 20 op 20!  De billekes were going strong...

Tussenstand na ronde 5: vijfde plaats.
Na de pauze gingen we op onze elan verder.  Voor de tweede rode draad hadden we al 3 vragen gekregen en hadden we volgende antwoorden gegeven: 1969, Jodoigne, MR.  Hier hebben we dan gegokt op Charles Michel.  Bij de vierde vraag was het antwoord Schalke 04 en dan hebben we ons antwoord veranderd naar Marc Wilmots (wat juist was).

Tussenstand na ronde 8: derde plaats!  Zou een podiumplaats er voor het eerst inzitten?
Tijdens de laatste 2 rondes haalden we nog eens alles uit de kast.

Bekendmaking eindstand: vierde plaats...en net naast het podium gevallen.
Ondanks het feit dat er soms wel eens een beetje chaos was tijdens deze quiz (presentator miste zich van vraag, antwoorden worden omgeroepen terwijl niet alle antwoordbladen afgegeven zijn), vonden we dit een heel sympathieke, leuke quiz om spelen.

En als we op de derde plaats geëindigd zouden zijn, dan hadden we een vermelding gekregen in ‘Het Nieuwsblad’.  Het zou wat geweest zijn: de naam ‘Drie billen is een gatnalf’ in de krant... (zie weblink hieronder).
http://www.nieuwsblad.be/cnt/BLPES_01936544?pid=5124587

Op naar de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten