vrijdag 29 mei 2015

Warande-quiz

Afbeeldingsresultaat voor pc sint jan baptist

Op aangeven van bil Johan trokken we deze keer richting Wachtebeke.  Daar werd een algemene-kennisquiz ingericht door het psychiatrisch centrum St. Jan-Baptist, dat in 2014 zijn 150ste verjaardag vierde (!).  Aangezien Filip verhinderd was vervoegde Sven VH onze gelederen.

De quiz vond plaats in een ruime,  verwarmde feesttent.  Blijkbaar had Sam Gooris de avond voordien opgetreden.  Jammer dat we dat gemist hadden.  Maar misschien komen we volgend jaar wel een terug met onze basketsloefkes aan. 44 quizploegen tekenden present en de quiz werd gespeeld over 10 rondes.  Het opzet van de quiz was dat elke ronde over een ‘land’ handelde, maar het begrip ‘land’ werd heel ruim geïnterpreteerd.

Zo ging de eerste ronde over ‘Disneyland’ en kregen we een afbeeldingenblad waarop we allerlei Disney-figuren moesten herkennen.

Ronde 2 ging over ‘Dromenland’ en dit was een meer algemene-kennis ronde.  Origineel tijdens deze ronde was wel dat één van de bewoners van het centrum een zelfgemaakte dromenvanger kwam tonen.  De vraag was dan om welk voorwerp het ging.

Het onderwerp van de derde ronde was ‘Graceland’.  Zo kregen we een foto te zien van Grace Verbeke en moesten we beantwoorden welke sport ze beoefende: wielrennen.  En zo waren er nog  wel wat vragen met een leuke link naar ‘Graceland’.

De vierde ronde was opgebouwd rond het concept ‘muziekland’.  Hier kregen we o.a. een live optreden van drie begeleidsters van het centrum die de Lynn Sisters imiteerden...  Een zeer gesmaakte en sympathieke act!

                        De 'echte' Lynn Sisters

Ronde vijf had als thema Nieuw-Zeeland waarbij de nadruk vooral op Zeeland lag.  Zo moesten we o.a. drie titels van boeken van Annie M.G. Schmidt aanvullen.  Annie M.G. Schmidt werd geboren in Kapelle, Zeeland...  Opnieuw een leuk gevonden link.

Tussendoor kregen we ook een 'doorloopronde' voor de kiezen: in Story en Tv-blad moesten we roddels opzoeken.  Deze ronde kreeg 'Fabeltjesland' als toepasselijke naam.

Na de pauze kregen we nog 5 ‘landen’-rondes voorgeschoteld.

Ronde 6 had als thema 'eiland' en in ronde 7 (met als thema 'Het Beloofde Land') moesten we o.a. bepaalde religies chronologisch rangschikken volgens datum van ontstaan.

Daarna volgende nog enkele rondes met als thema's 'Vuurland' & 'Meetjesland'.  In de 'Meetjesland-ronde' moesten we 5 Meetjeslandse zangers produceren...  Daartussen zaten o.a. Ivan Heylen, ons aller Eddy Wally en ook Filip D'haeze...  Die Filip D'haeze blijkt een notoir zangtalent te zijn en heeft zijn eigen Wikipedia-pagina...  Een schitterende videoclip vind je op de weblink hieronder.  Niet voor gevoelige luisteraars!


https://www.youtube.com/watch?v=CgTqYyaMJho

Bekendmaking eindstand: een 11e plaats op 44 ploegen met 123 punten op een totaal van 167 (74 %).

Een heel mooi resultaat van de billekes.  En belangrijkst van allemaal: ons heel goed geamuseerd op deze leuke quiz met een originele invalshoek en deelname van bewoners en personeel van het psychiatrisch cenrum.  Zo spelen we ze graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten