zaterdag 9 mei 2015

Interforza-kwis
De billekes trokken voor het tweede jaar op rij naar de kwis van zaalvoetbalclub Interforza.  Vorig jaar hadden we daar toch een redelijk resultaat gespeeld, dus hadden we er goede moed op.  Johan kon niet meekwissen en Ilse DC vervolledigde onze rangen.

De zaal was goed gevuld met 24 kwisploegen.

De kwis ging van start met een klassieke ABC-ronde waar we maar 13 op 26 haalden.  In de tweede ronde moest je mannen met een donkere huidskleur aan een bepaald land linken en vrouwen met een lichte huidskleur aan TV-series.  Toch wel een bizarre invalshoek om een kwis-ronde mee te maken.  Bleek dat dit echt wel gokwerk was.  Na de tweede ronde kregen we al een tussenstand: 22e plaats op 24ploegen.  Het begon ons al te dagen dat dit wel eens niet ons avondje zou kunnen worden.

Tijdens ronde 3 kregen we wat (zeer moeilijke) filmfragmenten en ook wat muziekfragmenten die van zeer slechte kwaliteit waren.  De vierde ronde was een algemene ronde die ook niet zo simpel bleek te zijn.  En opnieuw vonden we de vraagstelling iets aan de bizarre kant.

Wat we tijdens de vijfde ronde voorgeschoteld kregen sloeg ons wel helemaal met verstomming: we kregen wat bladen met tekeningen (o.a. logo van Bayern München, de Olympische ringen, een stripfiguur).  En we kregen ook een set kleurpotloden...  Dan moesten we die tekeningen inkleuren met het juiste kleur.  En bleek dat onze set kleurpotloden die we gekregen hadden niet klopte...

Bij de billekes nam de ergernis toch wel een beetje toe...

Daarna kregen we nog 3 rondes te ‘verwerken’.  

Bekendmaking eindstand: 19e plaats op 24 ploegen.  Maar met 51 % toch net geslaagd J

Samengevat: geen goede kwis qua opzet en vraagstelling (en dit niet enkel wegens ons resultaat).  Hier komen we wellicht niet terug...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten