vrijdag 20 maart 2015

5e EDUGO-quiz


Vijfde uitgave van de EDUGO-quiz, een klein jubileum.  En voor de billekes voelt dit altijd een beetje als thuiskomen...

Er waren 31 ploegen aanwezig en de quiz werd gespeeld over 10 rondes (telkens op 10 punten) en 2 tafelrondes.

De eerste tafelronde bestond uit een fotoblad waar je de foto's aan elkaar moest linken.  Zo zag je b.v. een foto waarop Barack Obama en zijn vrouw stonden en een foto van een herberg.

 

 Oplossing: Baraque Michel

De eerste ronde bestond uit aardrijkskundevragen.  We kregen o.a. op het scherm afbeeldingen te zien van een aantal bergen (Mt Everest, K2, Elbroes, Mont Ventoux...).  Op het antwoordblad stonden de hoogtes van deze bergen en moesten we de naam van de berg er naast schrijven.  Ook kregen we aantal landen en moesten we zeggen welk land niet op de evenaar lag.  Toch een geslaagde ronde.

Ronde 2 ging over kunst & cultuur.  Zo kregen we o.a. afbeeldingen te zien van eurobiljetten en moesten we raden welke kunstenaar op dat bankbiljet afgebeeld stond. 

Tijdens de derde ronde kregen wat televisiefragmenten van vroeger en nu voorgeschoteld.  'Schipper naast Mathilde' kenden we nog...  J

In ronde 4 moesten we uitvindingen per tijdszonde indelen.  Zo weten we nu ook dat de geldautomaat reeds in 1967 uitgevonden werd en in Londen stond.

Ronde 5 was een algemene vragenronde waarbij de eerste 9 antwoorden een 'rode draad' vormden.  Voor het tiende antwoord moest je de 'rode draad' invullen: Louis Talpe.  En deze hadden we gevonden!

Pauze: vreemd genoeg geen tussenstand...

Nu kregen we ook de tweede tafelronde.  Elk quizteam kreeg een krant en in die krant (De Gentenaar) konden de oplossingen gevonden worden.  Sommigen onder ons vonden dit nogal zeer atypisch voor een quiz.  Het Edugo-team gaat er prat op telkens een 'eigenzinnige' quiz samen te stellen, en hier deden ze hun reputatie opnieuw alle eer aan.

Ronde 6 was een sportronde en tijdens ronde 7 kregen we een aantal Zuid-Afrikaanse woorden voorgeschoteld waarvan we de betekenis moesten raden.  Een bloemlezing:

  • Verkleurmannetje: kameleon
  • Wipmat: trampoline
  • Snijdokter: chirurg
  • Stokkielekker: lolly

Toch een grappig taaltje dat Afrikaans.

Verder kregen we dan nog wat algemene kennisrondes voor de kiezen.

Eindstand van de quiz: 6e plaats op 31 ploegen.  Opnieuw een puike prestatie van ons.  We gingen dus zeker in de prijzen vallen want bij aanvang had de quizmaster meegedeeld dat er tien (mooie) prijzen waren.  Maar dat was zonder de 'eigenzinnigheid' van de Edugo-quiz gerekend: de eerste 3 teams kregen een prijs en ook het laatste team in de stand kreeg een prijs.  De overige 6 prijzen werden middels een papiertje in een mandje gegooid en verloot onder de deelnemende quizteams.  Jammer genoeg viel de 'loterij' niet goed uit voor ons.  Geen loon naar werken dus en dit eigenlijk nog niet meegemaakt in quizland...  Op gelijk welke andere quiz vallen we gegarandeerd in de prijzen, maar niet hier dus...  

Soit, op Edugo komen we altijd graag quizzen.  Op naar de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten