vrijdag 16 mei 2014

Kwis ZVC Interforza


Deze maal trokken de billekes naar jeugdhuis "Den Draai" in Destelbergen.  Daar organiseerde zaalvoetbalclub Interforza haar jaarlijkse kwis.  Onze Johan werd te elfder ure door zijn werkgever gesommeerd om een depannage te gaan doen ergens in Di Rupo-land en kon niet meekwissen.  Nobele kerel die Johan, om onze landgenoten beneden de taalgrens uit de nood te helpen.  Ons kwisploegje overstijgt dan ook alle communautaire twistpunten... 
Piet, die al eens meegespeeld had op de kwis in het Sint-Jan Berchmans college te Sint-Amandsberg vervoegde onze gelederen.  Waarvoor dank!

Er waren 25 kwisploegen aanwezig en de kwis werd gespeeld over 9 rondes.

De startronde was een klassieke ABC-ronde waar we goed op scoorden: 20 op 26.
Ronde twee bestond uit een fotoronde met allemaal bekende personen.  Hier konden we enkel Kristen Stewart (vooral bekend van 'Twilight') niet thuisbrengen.


Kristen Stewart
 
De derde en vierde ronde waren algemene rondes die ook redelijk vlot verliepen.  De billekes were going strong!  Tijdens ronde vier hadden we zelfs de perfecte gok in huis op de vraag: "Op de Olympische Winterspelen 2014 in Sochi nam ze voor Thailand deel aan de reuzenslalom in het skiën.  Ze eindigde echter 67e en laatsteWelke internationaal vermaarde muzikante en violiste in de klassieke en popmuziek was dit?"  De billekes keken elkaar vragend aan....  Toch besloten we maar Vanessa Mae in te vullen, want het is altijd beter iets in te vullen en dit was de enige violiste die we kenden.  Bleek dit nog juist te zijn ook!
 
Tussenstand na 3 rondes: 2e plaats!!

Ronde 5 was ook een algeme ronde waarin een rode draad verscholen zat.  Enkele antwoorden waren o.a.: Roland Lamah (voetballer die ooit bij Anderlecht speelde en nu bij Swansea City), Woestijnvis (televisiebedrijf dat o.a. 'In De Gloria', 'Alles Kan Beter' en 'Het Eiland' produceerde) , mammoetboom (synoniem voor het coniferengeslacht Sequoia), Snapchat (toepassing voor delen van foto's en video's op smartphones)....  De rode draad was: dieren.

Tussenstand na ronde 5: 3e plaats.

Rondes 6, 7 & 8 waren rondes om vlug te vergeten.  Hier vlotte het niet echt bij ons en dit zou ons wel eens wat plaatsen kunnen kosten.  Dit werd ook bevestigd door de tussenstand na ronde 8: 10e plaats...

De laatste ronde was een dubbele A-B ronde.  Hier werden telkens twee vragen gesteld en kon je kiezen op welke vraag je het antwoord gaf.  Op de A-vraag kon je één punt verdienen en op de B-vraag twee punten.  Uiteraard mocht je maar op één vraag het antwoord geven.  De billekes besloten dan maar alles op alles te zetten en telkens voor de B-vraag te gaan.

Einde kwis en bekendmaking eindstand: de billekes op een gedeelde 10e plaats.  Jammer van onze mindere tweede helft, maar toch hadden we weer heel wat bijgeleerd, zoals:

  • Candy Crush Saga passeerde in 2013 op Facebook het spel 'Farmville 2' als populairste spel met maandelijks 45,6 miljoen gebruikers (da's nog ne keer interessant zie... )
  • De acteur die in Tarantino's 'Inglourious Basterds' de rol speelt van jodenjager Hans Landa is Christoph Waltz.  Hiervoor kreeg hij in 2010 een Oscar voor de beste mannelijke bijrol.  Iets wat hij in 2013 trouwens nog eens overdeed in de film 'Django Unchained' (ook al van Tarantino).
  • Pinterest is een sociaalnetwerksite die fungeert als prikbord.   De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen en vervolgens op één van de aangemaakte "moodboards" plaatsen.   De website is met name in trek bij vrouwen (ongeveer 80% van de gebruikers).  Voor de geïnteresseerden, surf naar: https://nl.pinterest.com/
  • Malta is het dichtst bebouwde land van de Europese Unie met maar liefst 33 %!

Christoph Waltz als jodenjager Hans Landa in Tarantino's 'Inglourious Basterds'.

Op naar de volgende kwis en zoals Socrates zei:

'Ware kennis bestaat erin te weten dat men niets weet'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten