zaterdag 6 september 2014

Kwis Chiro Oostakker


Een jaarlijkse traditie bij de billekes is de kwis van Chiro Oostakker.  Vooral omdat er daarna gezellig kan nagekaart worden in de bodega-bar.  De billekes werden versterkt met gastkwisser Yves De Meyer.  Waarvoor dank…
Er waren slechts 9 ploegen aanwezig en de kwis werd gespeeld over 6 rondes op 8 punten, 3 tafelrondes en een ‘raadsel-ronde’.  Toch wel benieuwd wat die jonge Chirogasten weer uit hun mouw geschud hadden.
Ronde 1 stond in het teken van Spotify en de te geven antwoorden mochten fonetisch omgevormd worden naar een muziekgroep.  Zo was er een vraag: “Deze waren in de Griekse mythologie de godinnen van kunst en wetenschap en stelden de inspiratie voor".  Antwoord: muzes.  En indien je deze (met enige ‘dichterlijke vrijheid’) omvormde kreeg je de rockband Muse.  Toch wel origineel gevonden.  Ronde 2 had als thema ‘Tomtom’ en de antwoorden hadden (uiteraard) te maken met geografische locaties.

Ronde 3 kreeg als naam ‘Game Center’.  Allerhande vragen i.v.m. games werden ons rond de oren geslagen: het spelletje dat door Nintendo ontwikkeld was en waarbij je de prinses via 32 levels van het fictieve koninkrijk moest redden was uiteraard Mario Bros.  En dat The Sims een levenssimulatie-en strategiespel is waarbij de speler over het leven van virtuele mensen kan beschikken, wisten we uiteraard ook.  De rest van de vragen bleken toch meer aan het jonge volkje in de zaal besteed en aangezien onze leeftijd (J) was dit niet meteen een succesvolle ronde.  Doch niet getroost want de volgende ronde had als thema “The Holy Bible”.  Wij als vrome kerkgangers gingen hier zeker de rest van de ploegen een poepje laten ruiken…  Echter, deze was toch ook niet zo simpel maar we zullen bijvoorbeeld niet meer vergeten dat het vuurwapen van Hellboy (uit de gelijknamige film) als naam ‘De barmhartige Samaritaan’ heeft…  ’t Is maar dat je het weet!

Hellboy met de 'Barmhartige Samaritaan'
 
Ondertussen speelden we ook enkele tafelrondes.  Zo was er een tafelronde waarbij je logo’s moest herkennen.  En, tijdens deze ronde hadden we het logo van Chiro Oostakker niet herkend…  Het was onze Johan die terugkwam van het toilet die zei: “Ik weet wat dat logo met die handjes was”.  Blijkbaar stond het logo van Chiro Oostakker op de muur van toilet geschilderd…

Tijdens een andere tafelronde moesten we alle 13 Londense voetbalclubs opsommen die ooit in de Premier League hadden gespeeld.  Hier vonden we er toch een 9-tal, zeker geen slechte prestatie.

 
AFC Wimbledon: van 1986 tot 2000 in de Premier League
 
Ronde 5 had als thema Twitter en het thema van ronde 6 was Facebook.  Die ‘Facebook-ronde’ werd omgezet naar iBooks en bleek om literatuur te gaan. 

Bekendmaking eindstand: de billekes op de vierde plaats met 44 punten!  Net buiten het podium…
Al bij al was dit een quiz met originele onderwerpen en de ploegen lagen qua uitslag dicht bij elkaar.  Zo had de winnaar een puntentotaal van 49 punten.

Toch weer een zinvolle avond gehad en Chiro Oostakker gesteund.  Op naar de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten