vrijdag 31 mei 2013

15e Lobos-kwis


Chauffeur: Yves

 
Op 31 mei trok "Drie billen is een gatnalf" richting Lochristi, meer bepaald naar de Lobos-wijkfeesten.  Jaarlijks wordt daar een kwis georganiseerd en dit jaar ging hij al voor de 15e maal door.  Deze kwis is gekend voor zijn sterk deelnemersveld: de meer geoefende kwisploegen komen er op af, maar ook gelegenheidsploegen...zoals wij.  Toch een beetje een stap in het onbekende: konden we ook hier ons mannetje staan of gingen we af als een gieter?
 
De kwis ging door in een grote feesttent en niet minder dan 58 (!) ploegen waren aanwezig.  De blikken die we met elkaar uitwisselden spraken boekdelen: dit is hier gene kattenpis!   
Opperste concentratie en focus zouden zeker nodig zijn om hier niet uit de boot te vallen...
 
"Drie billen is een gatnalf" in opperste concentratie en mentale voorbereiding op de kwis.
 
De kwis bestond uit 10 rondes over uiteenlopende onderwerpen.  Tussendoor werden er ook nog een puzzelronde en een alfabetronde gespeeld.  Totaal aantal te verdienen punten: 300.
 
De eerst ronde viel al bij al nog mee maar bij het spelen van de tweede ronde bleek al vlug dat deze kwis toch van een ander niveau was.  Hadden we hier niet te hoog gemikt?
 
Ondertussen kwisten we lustig verder en sponsorden we de plaatselijke brouwer nog wat...
 
Bij het voorlezen van de eerste tussenstanden bleek dat we ergens achteraan bengelden, maar het was zeker niet makkelijk om die tussenstanden bij te houden.
 
Na de (welgekomen) pauze haalden we nog es alles uit de kast en dwongen we onze grijze massa tot het uiterste.  "Drie billen is een gatnalf" zou nie pleuje!!
 
Middernacht: einde van de kwis.
 
Toen we even uit de tent liepen om een luchtje te scheppen, zagen we dat de maan in het laatste kwartier stond.  Was dit een voorteken?
 
Even later was de eindstand bekend.  Men begon met de winnaar en zo verder naar onder.  Het was toch even wachten tot we onze naam hoorden, maar bleek dat we zowaar op de 36e plaats geëindigd waren.  Met 223 punten op 300 behaalden we zelfs 74,3 %!
 
Rekening houdend met het deelnemersveld en ons percentage mogen we gerust fier zijn op onszelf.  En 36e eindigen op 58 ploegen in deze kwis is meer dan verdienstelijk.
 
"Drie billen is een gatnalf" verliet dan ook met opgeheven hoofd de feesttent.
 
Op naar de volgende!!   


Sfeerbeeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten