vrijdag 15 maart 2013

3e Edugo-Kwis


Chauffeur: Johan

“Drie billen is een gatnalf” tekende present voor de 3e Edugo-kwis.  Zouden we onze tweede plaats van vorig jaar kunnen evenaren?  Of misschien beter doen...en dus winnen?

Een blik in de zaal leerde ons vlug dat de concurrentie niet van de poes zou zijn.  Er zaten nogal wat ploegen in de zaal die een intelligente indruk gaven en bij sommige kwisspeelsters “stonden de konijntjes al tegen den draad”... (waarover later meer).

De kwis startte met een culinaire ronde waarin we o.a. 4 soorten chocolade moesten proeven en raden van welk (huis)merk deze waren (Wereldwinkel, Jacques, Côte d’Or of Carrefour).  Ook vragen over inhoudsmaten van wijnflessen (Jeroboam, Methusalem, Nebukadnezar...).  Enig tandengeknars en wenkbrauwgefrons waren niet van de lucht, want dit liep niet echt van een leien dakje.  Toen we de oplossingen kregen bleek dat we voor deze ronde maar één juist antwoord gescoord hadden.  Een desastreuze start  die wellicht alle kansen op een mooie ereplaats hypothekeerde.

We besloten dan maar om nog wat Duvel en Leffe te bestellen om onze hersencellen wat te hydrateren.

Tussendoor werd er ook nog een “doorloopronde” gespeeld waarin culinaire links moesten gevonden worden.   Deze ronde werd gespeeld met afbeeldingen die aan elkaar gelinkt moesten worden; zo was de link tussen Patricia Kaas & Davy Crocket: kaaskroket.  Deze ronde viel al bij al nog mee.

Verder volgenden o.a. nog een ronde waarbij logo’s moesten geraden worden, een videoronde waarbij voor de getoonde gebeurtenissen het decennium EN jaartal gegeven moesten worden en een kunst-en cultuurronde.   Enkel de kunst-en cultuurronde verliep zeer vlot.  De logo’s en video’s vielen al bij al nog mee maar dit was zeker geen simpel kwiske...

Tijdens de pauze werden enkel de eerste vijf ploegen omgeroepen en “Drie billen is een gatnalf” was daar niet bij.  Het zou waarschijnlijk niet voor dit jaar zijn...  Doch niet getroost, verder plezier maken en wat gerstenat bestellen was de boodschap!

Na de pauze volgden nog een droedelronde  waar we redelijk goed scoorden (vooral kar-na-val zal blijven hangen), een Guiness Record-ronde en een Low Impact-ronde.  De Guiness Record-ronde was een pure gokronde over allerlei weetjes uit het Guiness Record Book.  De Low Impact-ronde ging over zaken die met onze ecologische voetafdruk te maken hebben, maar was ook een pure gokronde.  Hier en daar gingen aan onze tafel wat stemmen op van “Dit is nie wijs meer”.

Ondertussen bestelden we dan maar nog wat Duvel en Leffe...


Droedel: kar-na-val

We gingen verder met een reclame-ronde waarbij o.a. geraden moest worden welk product bij welke slogan hoorde.  Daarna volgde een filmposterronde waarbij we enkel de filmposter van “Blue Velvet” niet konden raden.  Toch nog een goede ronde gespeeld dus!

De kwis werd afgesloten met een “Gentsche Dialect”-ronde.  Hier kwamen we toch weer wat op dreef en niemand van ons zal ooit vergeten wat “de konijntjes staan tegen den draad” betekent... 

Oef, einde van de kwis.  Lijdensweg ten einde.  We maakten ons geen illusies over de eindstand en bestelden nog wat Duvel en Leffe...

 

Maar, toen de presentator de eindstand bekend maakte, vielen we zowat van onze stoel: bleek dat we toch een mooie vierde plaats in de wacht gesleept hadden.  Een Aquasense-waardebon van € 25 voor elk van ons!

Na serieus gezweet te hebben op deze kwis kunnen we nog eens opnieuw gaan zweten, maar nu wel in de sauna :-)  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten