zaterdag 27 februari 2016

8ste SKVO-quiz


Op 27 februari 2016 vond de 8ste quiz van SKV Oostakker plaats.  Kristof & Johan konden niet meequizzen en werden vervangen door Diederik VP (een collega van Yves) en een vriend van Diederik.  Deze quiz heeft bil Yves zes maal medegeorganiseerd.  Uiteraard was deze benieuwd wat het dit keer zou geven…  Bij aanvang bleek dat de quiz niet door mensen van SKV Oostakker was opgesteld, maar wel door iemand extern.  Soit, dit hoeft daarom zeker geen mindere quiz te worden.  Er waren 32 aanwezig en de quiz werd gespeeld over 8 rondes.  Vóór en na de pauze werd er telkens een tafelronde gespeeld.

De eerste ronde was een ronde met algemene thema’s er in verwerkt.  In ronde 2 bleek er een link verborgen te zitten: in alle antwoorden kon je namelijk een getal vinden.  Hetzelfde gold voor ronde 3: in de antwoorden zat telkens een beroep verscholen.  De vierde ronde was een klassieke alfabetronde. 

De eerste tafelronde bestond uit een fotoronde (20 bekende of minder bekende personen) en een logoronde (20 stuks).

Pauze: 16e plaats.  En naar ervaring weet bil Yves dat de ploeg die op de mediaan eindigt hier altijd een prijs krijgt.

Bij ronde 5 kregen we een fototipblad: de afbeeldingen die hierop stonden waren tips om het juiste antwoord te vinden.  Zo stond er o.a. een afbeelding op van K3: deze moest dan helpen bij de vraag wat de tweede hoogste berg ter wereld is (antwoord: K2).  Een afbeelding van Marilyn Monroe was een tip voor de vraag wat de hoofdstad van Liberia was (antwoord: Monrovia).

Rondes 6 & 7 waren vragenrondes met algemene thema’s en ronde 8 was een superronde.  Hier kregen we telkens drie vragen voorgeschoteld waarvan we slechts één mochten beantwoorden: de eerste vraag op 1 punt, de tweede vraag op 2 punten en de derde vraag op drie punten.

Ondertussen speelden we ook nog de tweede tafelronde: een blad met 10 foto’s met gebeurtenissen waarbij het jaartal moesten geven (b.v. kernramp Fukushima) en een blad met afbeeldingen waarbij je de link tussen de verschillende afbeeldingen moest raden.
De link was COCKTAIL: sex on the beach, bloody mary, screwdriver en de laatste mag u zelf raden...

Bekendmaking eindstand: 15e plaats met 143 punten op 200 (= 71,5 %).  Net niet op de mediaan dus en geen prijs.

Leuke, goede D-quiz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten