vrijdag 21 maart 2014

4e EDUGO-quiz


Reeds voor de 4e maal richtte het ouderteam van EDUGO Slotendries een kwis in.  Hier startte het verhaal eigenlijk voor ons kwisploegje en dit voelde dan ook een beetje aan als "thuiskomen"...

Er waren 33 ploegen ingeschreven en een mooie prijzentafel aanwezig.  De billen waren er klaar voor want voor de eerste keer konden we onze gepersonaliseerde T-shirt dragen.  We voelden dan ook regelmatig de blikken van de andere kwisploegen in onze rug priemen.

De kwis bestond uit 10 rondes en 2 doorlooprondes en werd op gang geschoten met een reeks sportvragen.  Deze viel al bij al redelijk mee maar toch konden we niet op de bijnamen komen voor de Belgische mannelijke ('Red Dragons') & vrouwelijke ('Yellow Tigers') volleybalploeg.  Dat ons vrouwelijk hockeyteam de 'Red Panthers' als bijnaam heeft wisten we dan weer wel.

Daarna volgde een ronde "media & lifestyle".  Hier moesten we onder andere enkele foto's van mode-ontwerpers herkennen, maar we scoorden vooral goed op de kledingstukken.  Ondanks ons volledig mannelijk gezelschap trokken we onze streng (of was het string?) en wisten we onmiddellijk dat het kledingstuk op de getoonde foto een 'hot pants' was...


Daarna volgde nog een muziekronde met 15 Belgische fragmenten waarbij we de naam van de groep & de titel moesten geven.  Ronde 4 was een varia-ronde.  Al bij al scoorden we op deze rondes niet slecht.  Ronde 5 bestond uit reclamespotjes waarbij moest geantwoord worden waarvoor reclame gemaakt werd.  Deze verliep echter iets stroever...

Een welgekomen pauze en mededeling tussenstand: de billen op plaats 10.

Ronde 6 was een culinaire ronde: o.a. het herkennen van foto's van "vergeten groenten" & exotisch fruit en een geurtest waarbij je bepaalde keukenkruiden moest herkennen.

De zevende ronde was een "afkortingenronde".  Gelukkig bleek deze multiple choice te zijn want dit was niet echt van de poes.  Een korte bloemlezing:

HEMA: Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij
KING: Kwaliteit In Niets Geëvenaard
ZWITSAL: Zwitserse Balsem
VSOP: Very Special Old Pale (alhoewel dit volgens Kristof "Very Special OofdPijn" is...)

Leuk thema, maar toch wel een beetje gokken.

In ronde 8 kregen we de begingenerieken te horen van televisieseries en ronde 9 was een algemene ronde waardoor een rode draad liep: biersoorten.

De laatste ronde was een "hoger-lager"-ronde.  Hierbij kregen we gegevens die allemaal met Gent te maken hadden.  Daarbij moest dan geantwoord worden als het hoger of lager was...  Een paar voorbeeldjes:

  • Gent telt 2.748 km straten
  • Gent telt 33 werkende fonteinen
  • Dagelijks stappen er 35.000 reizigers in station Gent Sint-Pieters op de trein
  • De coalitie SPA-GROEN telt 23 zetels in de Gentse gemeenteraad
Dit was dus een pure gokronde...en vonden we niet zo wijs.

Einduitslag: 15e plaats met een scorepercentage van 70 %.

Naar goede traditie trokken we daarna richting Muldersveld 24, waar een uitgelezen selectie streekbieren en ander geestrijk nat op ons wachtte...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten